Veel mensen hebben vragen over familieleden die in Kamp Erika gevangen zaten. Om deze reden ontstond het initiatief om de gevangenenlijsten, die bewaard liggen in het archief van het NIOD, te digitaliseren. Het overtypen van de lijsten gaat handmatig en is zeer tijdrovend. De eerste lichting is klaar: de periode juni 1944 t/m maart 1945, met zo’n 1500 namen, staat op deze website.
De namenlijst voldoet aan de privacyregels. Dat betekent dat de lijst niet compleet is: alleen de gegevens van mensen die langer dan 100 jaar geleden zijn geboren mogen openbaar worden gemaakt. Elk jaar wordt de namenlijst geactualiseerd. Het kan dus zijn dat een zoekopdracht geen resultaat geeft terwijl iemand wel in het kamp zat. In het NIOD liggen de volledige namenlijsten.
Een tweede beperking is dat ook de archieven niet compleet zijn. Zo zijn er over de periode mei 1943 t/m mei 1944 geen volledige gegevens. Er liggen namenlijsten in het NIOD, maar ongedateerd en zonder geboortedatum. Deze lijsten zijn daarom uitgesloten van de digitale zoekmachine. Hetzelfde geldt voor de maanden augustus 1944 t/m oktober 1944. De namenlijsten uit de justitieperiode (juni 1942 t/m mei 1943) zijn wel volledig, maar nog niet gedigitaliseerd. Deze worden binnenkort toegevoegd aan deze website.
In dit namenregister staan alleen de namen van de gevangenen. Informatie over de Nederlandse bewakers die in het kamp werkten ligt in het Nationaal Archief, afdeling CABR.
De namen en gegevens van de gevangenen in Kamp Erika zijn ook gedeeld met WO2Net. Op de website Oorlogsbronnen.nl kan gezocht worden naar aanvullende informatie over personen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.